Znaki pokvarjenega bios programa

objavljeno v: Računalniški servis 0

Kaj je BIOS?

Popravilo bios čipa, bios chip, PC PRO d.o.o. Celje

BIOS je skupek navodil uporabljenih za inicializacijo strojne opreme vsakič, ko vklopite računalnik. BIOS preverja status vsake komponente in v primeru, da je vse v redu, naloži operacijski sistem. Včasih se zgodi, da se BIOS poškoduje in preprečuje zagon računalnika ali pa ne deluje pravilno. Tukaj je nekaj simptomov BIOS problema.

RAZLOGI

BIOS sam po sebi je samo enostaven program naložen na spominski čip, ki se nahaja na matični plošči in kot vsak drug program, je lahko spremenjen. Vsaka nepravilna sprememba na biosu ga lahko poškoduje.  Poškodovan bios je po navadi rezultat neuspele bios posodobitve ali pa (redkeje) močnega računalniškega virusa.

Kakšni so simptomi poškodovanega bios-a?

Eden najbolj očitnih znakov je zagon brez post prikaza (post screen). Post screen je statusno okno prikazano po vklopu računalnika, ki kaže osnovne informacije strojne opreme kot so: Model procesorja in hitrost, velikost ddr pomnilnika in informacije o disku.

Kako preprečiti poškodbo BIOS-a?

Preprečite poškodbo biosa z uporabo preprostih preventivnih navodil!

Ker je najpogostejši razlog poškodbe biosa nepravilna ali ne popolna posodobitev, se morate prepričati, da imate pravo bios datoteko preden posodobite bios. Priporočamo tudi uporabo UPS-a (brez prekinitveno napajanje naprave), za preprečitev prekinitve napajanje med samo posodobitvijo naprave.

V primeru, da sumite okvaro biosa pokličite računalniški servis PC PRO d.o.o.  na 040717572 ali pa nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca in popravili vam bomo bios čip.