bios-cip-popravilo-celje-PC-PRO

Znaki pokvarjenega BIOS- programa

Kaj je BIOS?bios-cip-popravilo-celje-PC-PRO

BIOS je skupek navodil uporabljenih za inicializacijo strojne opreme vsakič, ko vklopite računalnik. BIOS preverja status vsake komponente in v primeru, da je vse v redu, naloži operacijski sistem. Včasih se zgodi, da se BIOS poškoduje in preprečuje zagon računalnika ali pa ne deluje pravilno. Tukaj je nekaj simptomov BIOS problema.

RAZLOGI

BIOS sam po sebi je samo enostaven program naložen na spominski čip, ki se nahaja na matični plošči in kot vsak drug program, je lahko spremenjen. Vsaka nepravilna sprememba na biosu ga lahko poškoduje.  Poškodovan bios je po navadi rezultat neuspele bios posodobitve ali pa (redkeje) močnega računalniškega virusa.

Kakšni so simptomi poškodovanega bios-a?

Eden najbolj očitnih znakov je zagon brez post prikaza (post screen). Post screen je statusno okno prikazano po vklopu računalnika, ki kaže osnovne informacije strojne opreme kot so: Model procesorja in hitrost, velikost ddr pomnilnika in informacije o disku.

Kako preprečiti poškodbo BIOS-a?

Preprečite poškodbo biosa z uporabo preprostih preventivnih navodil!

Ker je najpogostejši razlog poškodbe biosa nepravilna ali ne popolna posodobitev, se morate prepričati, da imate pravo bios datoteko preden posodobite bios. Priporočamo tudi uporabo UPS-a (brez prekinitveno napajanje naprave), za preprečitev prekinitve napajanje med samo posodobitvijo naprave.

V primeru, da sumite okvaro biosa pokličite računalniški servis PC PRO d.o.o.  na 040717572 ali pa nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca in popravili vam bomo bios čip.

Nadgradnja računalnika z ssd diskom

Vgradnja-ssd-diska-racunalniski-servis-CeljeZakaj nadgraditi računalnik z SSD diskom?

Razlika med trdim diskom in SSD diskom je ogromna na vseh področjih. Prednosti SSD diska lahko vidite v spodnji tabeli:

PrimerjavaSSD (SSD disk)HDD (Trdi disk)
Poraba energije / Življenje baterijeManjša poraba energije 2-3w, baterija deluje cca 30 minut dljeRačunalniški servis PCPRO kljukicaPorabi več energije 6-7w, hitreje sprazni baterijo
CenaDražjiCenejšiRačunalniški servis PCPRO kljukica
Povprečen čas za zagon operacijskega sistemaRačunalniški servis PCPRO kljukicaČas za zagon sistema cca 10-13 sekundRačunalniški servis PCPRO kljukicaPovprečno 40-50 sekund
Glasnost diskaNi premikajočih delov, zato ne oddaja nikakršnih zvokovRačunalniški servis PCPRO kljukicaKlikanje in vrtenje je lahko moteče
VibracijeNi vibracij, saj ne vsebuje premikajočih se komponentRačunalniški servis PCPRO kljukicaPremikanje notranjih delov povzroča vibracije
Temperatura diskovManjša poraba električne energije in brez premikajočih delov, zato je temperatura zanemarljivaRačunalniški servis PCPRO kljukicaZaradi gibajočih notranjih delov in višje porabe električne energije, je temperature veliko višja
Stopnja pokvarljivostiRačunalniški servis PCPRO kljukicacca 2miljona urRačunalniški servis PCPRO kljukicacca 1,5 miljona ur
Hitrost kopiranja / ZapisovanjaRačunalniški servis PCPRO kljukicaNad 340 MB/s in do 550 MB/sRačunalniški servis PCPRO kljukicaZapisovanje na trdem disku je veliko počasnejše 50 – 120MB / s
Občutljivost na tresljaje in udarceNizkaRačunalniški servis PCPRO kljukicaZelo visoka
Hitrost odpiranja datotekRačunalniški servis PCPRO kljukicaUp to 30% faster than HDDRačunalniški servis PCPRO kljukicaSlower than SSD
Občutljivost diska (magnetizem)SSD disk je varen pred magnetizmomRačunalniški servis PCPRO kljukicaMagnet lahko izbriše podatke

V računalniškem servisu PC PRO dobite DAVČNO BLAGAJNO FISKAL1

Računalniški servis PC PRO d.o.o. bo od 4.1.2016 naprej tržil in nameščal davčno blagajno FISKAL1

Od vseh blagajn, ki smo jih namestili se nam je najbolj dopadla davčna blagajna FISKAL1! Zato smo se v podjetju PC PRO d.o.o. odločili za FISKAL1.

Vse tiste, ki še nimajo davčne blagajne, pozivamo, da se oglasijo v naši poslovalnici na Gubčevi ulici 8 v Celju, kjer vam bomo uredili vse potrebno v najkrajšem možnem času! kontaktirajte nas preko kontaktnega obrazca ali pa nas pokličite na: 040717572.

DAVČNA BLAGAJNA FISKAL 1 – Paket B

Pomoc-pri-namestitvi-davcne_blagajne_fiskal1_b

327€ + DDV Cena vključuje nakup opreme in eno leto programske licence. 11€ na mesec + 24 × 11€ + DDV Ob najemu za 2 leti z možnostjo odkupa opreme za 1€.

Tablični računalnik z zaslonom na dotik, praktično stojalo, termični tiskalnik in 2 rolici papirja, programska oprema za davčno blagajno in fiskalizacijo + v primeru okvare dostava in zamenjava z nadomestno tablico v 24 urah.

Lastnosti tabličnega računalnika:
Velikost zaslona: 25,4 cm (10″) – Ločljivost zaslona: 1024 x 600 – Vrsta zaslona: TFT –
Procesor: Quad core (1,2 GHz) All Winner A33 ARM – Pomnilnik: 1 GB DDR3 – Notranji spomin: 8 GB – Brezžično: Wi-Fi, Bluetooth, Micro USB: 2x
– Operacijski sistem Android: 4.4.2 KitKat –
Baterija: Li-Po 2500 mAh – Barva: črna – Garancijska doba: 1 leto –
Dimenzije (v/š/g): 192,2 x 121,2 x 8,95 mm – Teža: 275 g – Priložena oprema: USB kabel, OTG kabel, napajalnik, navodila.

DAVČNA BLAGAJNA FISKAL 1 – C

namestitev-instalacija-davcne_blagajne_fiskal1_c

375€ + DDV Cena vključuje nakup opreme in eno leto programske licence. 11€ na mesec + 24 × 13€ + DDV Ob najemu za 2 leti z možnostjo odkupa opreme za 1€.

Tablični računalnik z zaslonom na dotik, praktično stojalo, brezžični baterijski Bluetooth tiskalnik in 2 rolici papirja, programska oprema za davčno blagajno in fiskalizacijo + v primeru okvare dostava in zamenjava z nadomestno tablico v 24 urah.

Lastnosti tabličnega računalnika:
Velikost zaslona: 25,4 cm (10″) – Ločljivost zaslona: 1024 x 600 – Vrsta zaslona: TFT –
Procesor: Quad core (1,2 GHz) All Winner A33 ARM – Pomnilnik: 1 GB DDR3 – Notranji spomin: 8 GB – Brezžično: Wi-Fi, Bluetooth, Micro USB: 2x
– Operacijski sistem Android: 4.4.2 KitKat –
Baterija: Li-Po 2500 mAh – Barva: črna – Garancijska doba: 1 leto –
Dimenzije (v/š/g): 192,2 x 121,2 x 8,95 mm – Teža: 275 g – Priložena oprema: USB kabel, OTG kabel, napajalnik, navodila.

 

Zascita-racunalnika-Bitdefender-antivirus PC PRO d.o.o. Celje

Bitdefender bronasti partner

Zascita-racunalnika-Bitdefender-antivirus PC PRO d.o.o. CeljeProtivirusni program Bitdefender. Od zdaj naprej lahko v računalniškem servisu PC PRO d.o.o. kupite ali podaljšate svoj antivirusni program Bitdefender.

Bitdefender je že leta vodilni na področju odstranjevanja virosov, trojancev in druge nesnage. Zato vam računalniški servis PC PRO iz Celja svetuje uporabo tega odličnega programa.

servis prenosnikov

Računalniški servis PC PRO iz Celja vam odpravi vse možne okvare na prenosnem računalniku, kot so:

– Zamenjava lcd (led) zaslona
– Nadgradnja rama
– Nadgradnja ali zamenjava procesorja
– Zamenjava baterije
– Zamenjava ali popravilo grafične kartice
– Popravilo matične plošče ali zamenjava
– Menjava tipk na tipkovnici ali zamenjava kompletne tipkovnice
– Menjava raznih plastičnih delov ohišja
– Menjava brezžične kartice in vgradnja le teh
– Zamenjava napajalnika itd…

Pri nas vam tudi v račun vzamemo vaš star ali nedelujoč prenosnik, ter vam ugodneje nabavimo novega.

Popravilo računalnika

Racunalniski-servis-CeljePopravilo računalnika Celje in okolica

Računalniški servis iz Celja vam nudi hitro in zanesljivo ter predvsem konkurenčno popravilo računalnika ter računalniške opreme, tako strojne kot programske opreme.

Pokličite nas in popravili vam bomo računalnik ne glede na znamko, če tudi vam je omagal disk, ram, matična plošča, napajalnik ali katerakoli druga računalniška komponenta.

Popravilo računalnika na terenu? 

PC PRO deluje tudi na terenu, kjer vam računalnik pregleda in brezplačno postavi diagnozo računalnika, ter ga po potrebi popravi, izboljša, optimizira ali nadgradi komponente. Nudimo vam tudi popravilo računalnika na daljavo preko programa PC PRO FIX, kateri je posebej narejen za enostavno nudenje pomoči uporabnikom. Pokličite nas na 040717572 in pomagali vam bomo!

Ali je računalniški servis PC PRO iz Celja zanesljiv?

V našem servisu, vedno rešimo vse težave, pa če tudi traja dlje kot je predvideno, saj nas plačate po opravljeni storitvi in ne po porabljenem času (to je prednost, saj nekateri servisi namenoma zavlačujejo, da bi zaslužili več).

Vedno se držimo ure in dogovora (zato ni skritih stroškov).

Ali je PC PRO ugoden?

Z ogledom našega cenika boste ugotovili, da so naše storitve med najugodnejšimi na trgu. Našemu servisu je predvsem pomembno, da so stranke zadovoljne in da širijo dober glas o nas.

Reševanje podatkov

RESEVANJE-PODATKOVAli se vam je zrušil sistem? Se vam je pokvaril trdi disk? Brez skrbi, pomagali vam bomo do vaših dragocenih spominov in dokumentov. Po večletnih izkušnjah na področju reševanja podatkov, vam lahko obljubimo, da vam bomo rešili podatke in tako povrnili izgubljene slike, družinske video posnetke in druge pomembne podatke.

Kako vam Računalniški servis PC PRO reši podatke

Reševanje podatkov ni vedno 100% mogoče …

Obstaja mnogo različnih pomnilniških medijev in naprav. Reševanje se tako lahko zelo razlikuje. Ko nam medij dostavite, PC PRO naredi brezplačno analizo in vam sporoči obstoječe stanje. Če je podatke možno dobiti nazaj vam PC PRO rešene podatke presname na drugo spominsko enoto po vaši izbiri.(font 16)

Brisanje podatkov z diska

Prodajte ali podarite svoj računalnik prepričani, da ste iz trdega diska odstranili prav vse zaupne podatke in informacije? Ker uporaba računalnika in internetnih storitev na računalniku pušča številne elektronske sledi, ki se zapisujejo v različne začasne datoteke, lokalni medpomnilnik spletnega brskalnika ter v ostanke v datotečnem sistemu, je priporočljivo trde diske izbrisati vsaj pred nadaljnjo prodajo računalnika, saj ne želite, da bi vaš bančni certifikati in drugi osebni podatki, videi, slike prišli v napačne roke.

Vpišite vaše potrebe za reševanje podatkov v spletni obrazec ali pa nas pokličite za podporo.

Zaščita računalnika

Zascita-racunalnika-Bitdefender-antivirus

Računalniški servis PC PRO iz Celja vam ponuja celostno oskrbo iz področja informacijske tehnologije. Namestimo vam varnostno in protivirusno zaščito ter optimiziramo delovanje celotnega sistema. Pomagamo tudi pri arhiviranju vašega dela in izdelavi varnostnih kopij pomembnih podatkov.

Kako vam Računalniški servis PC PRO zaščiti vaš računalnik?

Kako zaščititi otroke na internetu?

Pokličite PC PRO d.o.o. iz Celja in zaščitili bomo vaše otroke, pred nevarnimi internetnimi stranmi, ter pedofilijo! Vsak dan se dogaja, da naši otroci prihajajo v stik z nevarnimi ljudmi preko spleta! Zaščitite svoje otroke in pokličite na 040717572, kjer vam bomo pomagali, ter blokirali dostop nevarnim stranem do vašega računalnika.

Namestitev požarnega zidu in protivirusne zaščite za varno uporabo interneta…

“Vaš domači računalnik predstavlja privlačno tarčo za ljudi, ki vdirajo v tuje računalnike (TI: hackerje). Ta dejanja naraščajo premosorazmerno z razširjenostjo širokopasovnega dostopa do interneta. Vdiralci se polastijo vašega sistema zaradi kraje podatkov in denarja, ali pa uporabijo vaš sistem za napade na druge sisteme na medmrežju. Vdiralci imajo različne načine, da pridobijo dostop do vašega računalnika. Pošljejo vam lahko elektronsko pošto, ki ima pripet virus ali trojanskega konja. Ko se ta naseli na vašem računalniku, omogoča vdiralcu neomejen dostop do vašega sistema. ”

PC PRO zaščiti računalnik s protivirusno zaščito in požarnim zidom ter omogoči varno uporabo interneta.

Google-drive-Dropbox-SkydriveZaščita podatkov z prenosom v oblak

Poleg lokalnih kopij vaših podatkov se s hitrejšim internetnim dostopom povečuje tudi količina podatkov, ki jih lahko shranite na internetu. Tako imenovano oblačno računalništvo je skupina strežnikov priklopljenih na širokopasovno povezavo, kjer vaši podatki varno čakajo na vas.

Do vaših podatkov lahko dostopate že, če imate internetni dostop.

Ponudnikov shrambe v oblaku je vedno več, z njimi pa narašča tudi dovoljena količina podatkov:

Google Drive: 15 GB brezplačen

Microsoft Sky Drive: 15 GB brezplačen

Dropbox: 2GB brezplačen

PC PRO vam naredi račune za shrambo podatkov v oblaku in vam uredi potrebno sinhronizacijo med računalnikom in strežniki.

Vpišite vaše potrebe za zaščito in varno shrambo v spletni obrazec ali pa nas pokličite za podporo.

Vzdrževanje računalnikov

Vzdrzevanje-racunalnikovVzdrževanje računalnikov in računalniških komponent

Okvaro računalnika je bolje preprečiti preden nastane, kot pa jo sanirati kasneje, saj lahko okvara, ki je nastala, poškoduje tudi preostale dele računalniškega sistema. Zato so potrebni redni pregledi in vzdrževalna dela računalniških komponent. To velja predvsem za poslovne uporabnike, saj morajo biti računalniki 24 ur na dan pripravljeni na brezhibno delovanje.

Kako računalniški servis PC PRO vzdržuje vaše računalnike?

Prepustite vašo IT infrastrukturo PC PRO servisu. PC PRO vam s preprostimi rešitvami izboljša delovanje  računalnika brez ogromnih stroškov z uvajanjem novih rešitev.

Primerni pogoji za najboljše delovanje računalnika

Najbolj pomembno je okolje, kjer se računalnik nahaja. Kakšna je vlaga, količina prahu v zraku in ali ima računalnik zadosten pretok zraka za hlajenje.

Povečana produktivnost s hitrejšim računalnikom

Povečana učinkovitost zaposlenih v podjetju se z rednim vzdrževanjem zelo obrestuje. Z boljšim delovanjem računalnika, ni treba čakati na odgovor počasnega ali nestabilnega računalnika.
Produktivnost zaposlene osebe, ki dela z računalnikom se tako močno poveča.

Večja varnost računalnikov in računalniških omrežij

Ne samo, da je vzdrževan računalnik bolj varen na medmrežju, ampak je tudi možnost požara ki lahko nastane z nerednim vzdrževanjem računalnikov in računalniških komponent zmanjšana na minimum. Manj je tudi obolenj na dihalih, saj se prah ne nabira v v neposredni bližini zaposlenih.

Kako znižati temperaturo in hrup računalnika?

Z rednim vzdrževanjem se hrup in toplota, ki se odvaja preko hladilnika zmanjšata in tako porabi računalnik manj elektrike za delovanje. Čiščenje računalnika in računalniških komponentje eno najpomembnejših opravil za brezhibno in dolgo delovanje računalnika.

Boljši pregled podatkovnih povezav

Pri večji količini računalnikov je lahko IT infrastruktura zelo obsežna in razvejana. Ogromno kablovja, ki se z leti nabere, je potrebno sproti čistiti, menjati in odstranjevati.
PC PRO vam zmanjša število podatkovnih kablov na minimum in jih vse označi, tako da jih ni nikoli problem zamenjati, če je to potrebno.

Kako ugoditi zaposlenim v pisarni ali za računalnikom?

Boljši pogoji za delovanje računalnikov se odražajo tudi na zadovoljstvu zaposlenih ljudi. Ker nimajo težav z informacijsko tehnologijo se lahko brezskrbno posvetijo svojemu delu. Lažje osredotočanje na delo prinese osebno zadovoljstvo pri večji količini narejenega dela v krajšem času.

Podpora in vzdrževanje računalnikov in računalniških komponent

Pokličite, profesionalno in strokovno usposobljeno podjetje računalniški servis PC PRO, ki bo poskrbelo za vašo sistemsko in računalniško podporo 24 ur na dan. Vsem podjetjem in fizičnim osebam nudimo vzdrževanje računalnikov, računalniške opreme ter dobavo le te.

Vpišite vaše potrebe za vzdrževanje računalnikov v spletni obrazec ali pa nas pokličite za podporo na 040717572.